Polecam zapoznać się także z poniższymi publikacjami.
PROF. GRAŻYNA CICHOSZ
Tłuszcze zwierzęce są dla nas zabójcze? A może jednak są niezwykle pożyteczne i niezbędne dla naszego zdrowia? Zobacz rozmowę z prof. dr hab. inż. Grażyna Cichosz w której poruszyliśmy te kontrowersyjne tematy!
Tłuszcze roślinne opisywane są przez ekspertów w samych superlatywach. Wydaje się wręcz, że dla naszego zdrowia nie ma nic lepszego. Jak jednak jest w rzeczywistości?
Wydawało Ci się, że nie posuną się tak daleko jak podawanie żywności mogącej niszczyć zdrowie najmłodszym? No to możesz być zaskoczonym. Wraz z prof. dr hab. Grażyną Cichosz rozmawiamy o kontrowersjach jakie budzi tzw. “mleko modyfikowane” dostępne w polskich sklepach.
Na pewno nie raz zastanawiałeś się nad tym czy te wszystkie sztuczne dodatki do żywności na pewno są dla Ciebie w pełni bezpieczne. Dziś wraz z profesor Grażyną Cichosz omówimy temat najbardziej szkodliwych dodatków do żywności.
KELLY HOGAN

25 stycznia 2015 roku, za namową swojego męża, Kelly Hogan zaczęła pisać o swojej podróży low carb/zero carb w ciągu ostatnich dziesięciu lat. Wszystko zapoczątkował lekarz, który kazał jej stracić 100 funtów. Rozpoczęła się jej nowa droga, która doprowadziła Kelly do jej obecnej diety zero carb.
Poznajcie jej historię oraz porady jakimi się dzieli.
Kelly Hogan postanowiła odpowiedzieć na najczęściej zadawane pytania, nie po to, by udzielać rad, ale po prostu odpowiedzieć tak szczerze, jak tylko potrafi, na podstawie własnych doświadczeń. A jeśli to nie odpowie na to, co leży Ci na sercu, chętnie odpowie na Wasze pytania.
W dniu ślubu ważyła 118 kg, miała zespół policystycznych jajników i nie mogła zajść w ciążę. Po zastosowaniu diety niskowęglowodanowej, a następnie diety ketogennej bez węglowodanów, zredukowała masę ciała do 59 kg (czyli o połowę).
Urodziła troje zdrowych dzieci, stosując w czasie ciąży dietę ketogenną bez węglowodanów. Spożywała w ciąży wołowinę, boczek, jaja, ser i kurczaka.
Link do oryginalnej treści - wersja angielska
